Рататуй с пълнеж

Необходими продукти:
- 1 зелена и 1 жълта тиквичка
- 2 патладжана
- 500 грама домати
- 150 грама нарязани печурки
- 1 настъргани моркова
- нарязана целина
- 1 глава лук, нарязана ситно
- по една зелена и червена чушка
- 1 люта чушка
- 6 листенца пресен босилек
- 50 милилитра зехтин
- 10 грама пресован чесън
- сол, черен пипер
- пушен червен пипер
- червен лют пипер
- сух риган
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките, патладжана и доматите на кръгчета и ги подсолете. Оставете настрана.
През това време запържете печурките и изпечете чушките.
Обелете и ги сложете в блендер.
Прибавете моркова, целината, лука, лютата чушка, босилека и пасирайте до хомогенност. Изсипете сместа при гъбите и разбъркайте.
Намажете тава с масло и разпределете зеленчуковата смес. Подредете тиквичките, патладжана, доматите, редувайки ги по цвят и вид.
Смесете зехтин с пресован чесън и залейте зеленчуците с ароматното масло.
Подправете със сол, черен пипер, пушен и лют пипер и поръсете с риган. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 40 минути. Охладете, разпределете ястието в чинии и поднесете. По желание гарнирайте със сварен бял ориз.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: toriavey.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
СУОНСЪН ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ЖИВОТ таблетки * 300
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Печени кайсии с мащерка и мед
- Пълнени постни чушки
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Мариновани печени чушки с чесън, босилек и копър
Коментари към Рататуй с пълнеж