Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Рататуй с пълнеж

Рататуй с пълнеж

Рататуй с пълнеж - изображение

Необходими продукти:


  • 1 зелена и 1 жълта тиквичка
  • 2 патладжана
  • 500 грама домати
  • 150 грама нарязани печурки
  • 1 настъргани моркова
  • нарязана целина
  • 1 глава лук, нарязана ситно
  • по една зелена и червена чушка
  • 1 люта чушка
  • 6 листенца пресен босилек
  • 50 милилитра зехтин
  • 10 грама пресован чесън
  • сол, черен пипер
  • пушен червен пипер
  • червен лют пипер
  • сух риган


Начин на приготвяне:


Нарежете тиквичките, патладжана и доматите на кръгчета и ги подсолете. Оставете настрана.

рататуй с пълнеж

През това време запържете печурките и изпечете чушките.

рататуй с пълнеж

Обелете и ги сложете в блендер.

рататуй с пълнеж

Прибавете моркова, целината, лука, лютата чушка, босилека и пасирайте до хомогенност. Изсипете сместа при гъбите и разбъркайте.

рататуй с пълнеж

Намажете тава с масло и разпределете зеленчуковата смес. Подредете тиквичките, патладжана, доматите, редувайки ги по цвят и вид.

рататуй с пълнеж

Смесете зехтин с пресован чесън и залейте зеленчуците с ароматното масло.

рататуй с пълнеж

Подправете със сол, черен пипер, пушен и лют пипер и поръсете с риган. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 40 минути. Охладете, разпределете ястието в чинии и поднесете. По желание гарнирайте със сварен бял ориз.

рататуй с пълнеж

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: toriavey.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноДиетиХранене при...Алтернативна медицинаЛайфстайлБотаникаНовиниЛеченияХрани и ястия