Рататуй с пълнеж
Необходими продукти:
- 1 зелена и 1 жълта тиквичка
- 2 патладжана
- 500 грама домати
- 150 грама нарязани печурки
- 1 настъргани моркова
- нарязана целина
- 1 глава лук, нарязана ситно
- по една зелена и червена чушка
- 1 люта чушка
- 6 листенца пресен босилек
- 50 милилитра зехтин
- 10 грама пресован чесън
- сол, черен пипер
- пушен червен пипер
- червен лют пипер
- сух риган
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките, патладжана и доматите на кръгчета и ги подсолете. Оставете настрана.

През това време запържете печурките и изпечете чушките.

Обелете и ги сложете в блендер.

Прибавете моркова, целината, лука, лютата чушка, босилека и пасирайте до хомогенност. Изсипете сместа при гъбите и разбъркайте.

Намажете тава с масло и разпределете зеленчуковата смес. Подредете тиквичките, патладжана, доматите, редувайки ги по цвят и вид.

Смесете зехтин с пресован чесън и залейте зеленчуците с ароматното масло.

Подправете със сол, черен пипер, пушен и лют пипер и поръсете с риган. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 40 минути. Охладете, разпределете ястието в чинии и поднесете. По желание гарнирайте със сварен бял ориз.

Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: toriavey.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ПРОМОХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
ПОЛИФЕНОЛ ЗОН 22 капсули * 60 DOCTOR NATURE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Печени райски ябълки с холандско сирене, орехи, мед
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
Коментари към Рататуй с пълнеж