Печени праскови с бисквитена плънка и Амарето

Необходими продукти:
- 4 големи праскови
- 1 чаена чаша крекери грахам, натрошени /или бисквити по избор/
- 1/2 чаена чаша сурови бадеми, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици кафява захар
- 6 супени лъжици безсолно масло, омекотено
- ликьор Амарето за поръсване
За гарниране:
- бита сметана
- ванилов сладолед
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете дъното на тавичка с подходяща големина.
- Измийте прасковите, подсушете ги с кухненска хартия и разрежете наполовина.
- Отстранете костилките и внимателно издълбайте около 0,5 милиметра от вътрешността с лъжица.
- В средно голяма купа смесете натрошените крекери грахам, бадемите и захарта. Разбъркайте.
- Добавете маслото и разтрийте сместа с пръсти до образуването на маслени трохи.
- Подредете прасковените половинки в подготвената тава и разпределете бисквитената плънка.
- Поръсете с ликьор Амарето и печете в продължение на 20 минути, докато омекнат.
- Поднесете пълнените праскови топли, гарнирани с бита сметана или ванилов сладолед.
Да ви е сладко!
Снимка: recipeshubs.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
БИОХЕРБА МАСЛО ЗА ДЕЦА И БЕБЕТА 50 мл
МИЛВА ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА КОСА С КОФЕИН 250 мл
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ВИЗАЖ ЕЛИКСИР ЗА БОЯДИСАНА КОСА С ПЕТ НАТУРАЛНИ МАСЛА И UV - ФИЛТЪР 50 мл
ГРЕЙС КОЛ ДАМСКИ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2 + ГЪБА ЗА БАНЯ
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Праскова
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
Коментари към Печени праскови с бисквитена плънка и Амарето