Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Ягодови бисквити с плънка

Ягодови бисквити с плънка

Ягодови бисквити с плънка - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша нарязани на ситно ягоди
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1/2 чаена чаша + 1 супена лъжица захар на кристали
  • 2 чаени чаши брашно
  • 1/2 чаена лъжица бакпулвер
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена чаша меко масло
  • 1/4 чаена чаша кафява захар
  • 1 яйце
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт

за пълнежа:

  • 4 супени лъжици меко крема сирене
  • 3 супени лъжици пудра захар
  • кората от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Застелете 2 тави с пергаментова хартия за печене и ги намазнете леко (може да използвате готварски спрей). Включете фурната да се затопля на 175 градуса.

За тестото комбинирайте ягодите, лимоновия сок и 1 лъжица сол. Оставете да престоят плодовете за 10 минути.

В купа смесете брашното, солта и бакпулвера. В друга разбийте маслото с останалата захар, докато се получи пухкава смес. Добавете яйцето и ванилията, накрая комбинирайте с брашното. Накрая прибавете плодовете в тестото и внимателно разбъркайте със силиконова шпатула. Оставете настрана.

Разпънете лист пергаментова хартия на плота. Разбъркайте крема сиренето, пудрата захар и лимоновата кора. С лъжица направете 12 малки топки, които разпределете по хартията.

С лъжица вземете част от тестото и разстелете на ръцете си, в центъра сложете 1 топка от пълнежа и увийте тестото около него. Оформете 12 бисквитки, които подредете в приготвените тави, на разстояние между тях.

Печете ги за 18 минути, докато леко порозовеят.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиСоциални грижиАлт. медицинаСнимкиЛайфстайлНовиниБотаника