Бисквитено тесто с нахут
Необходими продукти:
- 1 и 1/2 чаена чаша сварен нахут
- 2 супени лъжици кленов сироп (или мед)
- 1/4 чаена чаша фъстъчено масло (или друго)
- 3 супени лъжици фини овесени ядки (или 1/4 чаша бадемово брашно)
- 1 супена лъжица обезмаслено прясно мляко
- 2 чаени лъжички ванилов екстракт
- щипка сол
- 1/4 чаена чаша шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
Блендирайте до гладкост нахута, кленовия сироп, фъстъченото масло, фините овесени ядки, прясното мляко, ваниловия екстракт и солта. Полученото тесто прехвърлете в купа и смесете с шоколадовия чипс. Сервирайте или съхранете в хладилник в кутия или буркан със затворен капак.
Да ви е сладко!
Снимка: frommybowl.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Морковени бисквити с крема сирене
Коментари към Бисквитено тесто с нахут