Нахут с ориз и лук
Необходими продукти:
250 грама нахут
250 грама ориз
200 милилитра зехтин
2-3 глави лук
1-2 лимона
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута предварително във вода за известно време, сложете да се вари.
Когато започне да се сгъстява, свалете от огъня. Отцедете течността с помощта на гевгир, като поставите под него съд, в който тя да се запази, тъй като по-късно ще се използва.
Нарежете лука на ситно и го изпържете в зехтина на бавен огън.
Измийте ориза, изсипете го при лука и разбъркайте 2-3 пъти. Налейте бульона, останал от приготвянето на нахута (около 600-700 милилитра), сложете и самия нахут, разбъркайте старателно всичко. Подправете със сол на вкус и 12-15 по-късно увеличете температурата на котлона. Когато оризът започне да омеква, свалете тенджерата от огъня. Сложете черен пипер на вкус, разбъркайте, покрийте съда с кърпа, след това затворете с капак, за да може зрънцата да поемат всичката течност. След 20 минути отново разбъркайте и прибавете сока от 1-2 лимона.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GOLD МУЛТИВИТАМИНИ 236 мл
КАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Отглеждане на лимон
- Ползи и вреди на червения лук
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Салата от маслини и лук
Коментари към Нахут с ориз и лук