Гарнитура от див ориз и нахут с морско зеле и ябълки

Необходими продукти:
- 50 грама див ориз
- 100 грама сварен нахут
- 100 грама морско зеле
- връзка зелен лук
- 1 ябълка
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица лимонов сок
- сух розмарин, черен пипер и чили пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете дивия ориз до готовност, смесете го с нахута.
Ябълката обелете, нарежете на малки кубчета, напръскайте ги с лимоновия сок, за да не потъмняват, и тогава прибавете към зърната.
Накълцайте ситно зеления лук, него също миксирайте с останалите продукти.
Смесете зехтина с черния и чили пипера, розмарина и разбъркайте. С този сос полейте салатата и я сервирайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз с лук и моркови на фурна
- Ориз с царевица
- Оризово руло с шунка и зеле
- Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Пържен ориз с кайма и зеленчуци
- Нахутът като средство за отслабване: две диети и разтоварващ ден
- Оризова запеканка с шунка и млечна заливка със сирена
Коментари към Гарнитура от див ориз и нахут с морско зеле и ябълки