Ориз с нахут, стафиди и кедрови ядки
Необходими продукти:
- 100 грама стафиди
- 25 грама кедрови ядки
- 250 грама сварен нахут
- 1 обелен и нарязан домат
- една глава чесън
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 2 чаени чаши ориз
- сол и черен пипер
- около 6 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и запържете нарязания домат. Прибавете нахута, солта, черния пипер и червения пипер. Сипете ориза, стафидите и кедровите ядки.
Задушете за 2 минути и пресипете ястието в тава. Налейте водата и сложете чесновата глава в средата на съда.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете за 40 минути. Охладете, разсипете ястието в порции и поднесете.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: bocadosdecielo.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ХРИСТИНА ОРИЗОВИ ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Как да се предпазите от синдрома на пържения ориз
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Седемдневна оризова диета
- Ползи за здравето от брашното от нахут
Коментари към Ориз с нахут, стафиди и кедрови ядки