Турско ашуре
Необходими продукти:
нахут
червен боб
ориз
булгур
50 гр сушени кайсии
5 смокини
50 гр стафиди
100 гр орехи
1 портокал (нарязан на кубчета)
1 ябълка
1 банан
3 с. л. захар или мед
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута и червения боб по отделно за около 6-8 часа, най-добре за нощ. След това ги сварете отново отделно без сол: нахута - 50 минути, а боба - 1,5 ч. Когато се сварят, отцедете водата.
Смесете ориза и булгура, измийте ги и ги сложете да се варят в голямо количество вода без сол и захар. Когато са почти готови, отлейте повечето вода - нека тя остане на ниво 1-2 см над ориза. Към него добавете нахута, фасула и нарязаните плодове (без банана). Разбъркайте и оставете на тих огън за 3-5 минути. След това сложете меда или захарта, добавете банана и разбъркайте още веднъж. Ашурето е готово.

Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ДИАБЕТ * 20
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Тамарило (томарило) - ползи за здравето и състав
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Портокалово реване с грис
- Как да изберем най-подходящата райска ябълка?
- Боб с наденица и кисело зеле
Коментари към Турско ашуре