Турско ашуре
Необходими продукти:
нахут
червен боб
ориз
булгур
50 гр сушени кайсии
5 смокини
50 гр стафиди
100 гр орехи
1 портокал (нарязан на кубчета)
1 ябълка
1 банан
3 с. л. захар или мед
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута и червения боб по отделно за около 6-8 часа, най-добре за нощ. След това ги сварете отново отделно без сол: нахута - 50 минути, а боба - 1,5 ч. Когато се сварят, отцедете водата.
Смесете ориза и булгура, измийте ги и ги сложете да се варят в голямо количество вода без сол и захар. Когато са почти готови, отлейте повечето вода - нека тя остане на ниво 1-2 см над ориза. Към него добавете нахута, фасула и нарязаните плодове (без банана). Разбъркайте и оставете на тих огън за 3-5 минути. След това сложете меда или захарта, добавете банана и разбъркайте още веднъж. Ашурето е готово.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ДИАБЕТ * 20
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Ябълков сладкиш с грис
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
Коментари към Турско ашуре