Нахут със стафиди и ориз на фурна
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз
- 400 грама сварен нахут
- 100 грама тъмни стафиди
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 3 чаени чаши зеленчуков бульон
- 1 глава чесън
- сол и черен пипер
- 2 супени лъжици доматен сок или пюре
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтин и запържете в него лука и доматения сок. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Отцедете нахута, сипете към сместа, разбъркайте, добавете ориза и стафидите. Пресипете зеленчуците в тава, налейте бульона и сложете чесновата глава по средата на съда.

Изпечете до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса. Охладете и поднесете ястието, гарнирано с подправки по ваш вкус.

Добър апетит!
Източник: www.recetags.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ХРИСТИНА ОРИЗОВИ ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Седемдневна оризова диета
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Нахут със стафиди и ориз на фурна