Нахут със стафиди и ориз на фурна

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша ориз
- 400 грама сварен нахут
- 100 грама тъмни стафиди
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 3 чаени чаши зеленчуков бульон
- 1 глава чесън
- сол и черен пипер
- 2 супени лъжици доматен сок или пюре
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтин и запържете в него лука и доматения сок. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Отцедете нахута, сипете към сместа, разбъркайте, добавете ориза и стафидите. Пресипете зеленчуците в тава, налейте бульона и сложете чесновата глава по средата на съда.
Изпечете до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса. Охладете и поднесете ястието, гарнирано с подправки по ваш вкус.
Добър апетит!
Източник: www.recetags.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Нахут в доматен сос с лимон
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Нахут със стафиди и ориз на фурна