Ориз със стафиди, орехи и мед
Необходими продукти:
100 грама ориз (дългозърнест)
25 грама стафиди
25 грама орехови ядки
2 супени лъжици мед (течен)
0,5 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност, стафидите залейте с вряща вода за 15 минути, орехите почистете и ги запечете за кратко в сух тиган.
Към готовия ориз добавете меда, запарените стафиди и канелата. Разбъркайте всичко, разпределете в купички и украсете с орехите.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
НАУ ФУДС ЛЮСПИ ОТ ЧЕРЕН ОРЕХ капсули 500 мг * 100
ПАРАЗИТОЦИД капки 100 мл
ФИТОБИОПОЛЕ МИКС 9 ПАРА-СТ тинктура 50 мл
ЦЕРЕБРОСТИМ таблетки * 120 ТОШКОВ
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 6.6 ТЪМЕН МАХАГОН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Орехи - ползи и вреди
- Агаве
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Отслабване с мед и канела
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Манука
Коментари към Ориз със стафиди, орехи и мед