Овесена каша със стафиди, орехи и мед
Необходими продукти:
1 чаена чаша (с връх) овесени ядки
10-20 грама светли стафиди
орехови ядки на вкус
1 чаена лъжица смляна канела
сол и мед на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с вряща вода, която трябва да ги покрие напълно. Ако предпочитате кашата да бъде по-течна, използвайте повече вода.
Затворете съда с капак и оставете овесените ядки за 5-10 минути да поемат течността.
Измийте и подсушете стафидите, орехите запечете леко в сух тиган или във фурната (колкото да се изсушат).
Прибавете към кашата плодовете и ядките, канелата и мед на вкус. Може да сложите и щипка сол.
Вариант е да приготвите с прясно мляко вместо с вода.
Разбъркайте всичко и добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УАН ПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ 3 кг
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С 3 ВИДА ЗЪРНА, ЯБЪЛКА И КРУША от 6 месец 200 гр.
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С ПЛОДОВЕ от 6 месец 200 гр.
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г 2973
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Орехи - ползи и вреди
- Отслабване с мед и канела
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Софт храни
- Агаве
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Манука
Коментари към Овесена каша със стафиди, орехи и мед