Овесена каша със стафиди, орехи и мед

Необходими продукти:
1 чаена чаша (с връх) овесени ядки
10-20 грама светли стафиди
орехови ядки на вкус
1 чаена лъжица смляна канела
сол и мед на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с вряща вода, която трябва да ги покрие напълно. Ако предпочитате кашата да бъде по-течна, използвайте повече вода.
Затворете съда с капак и оставете овесените ядки за 5-10 минути да поемат течността.
Измийте и подсушете стафидите, орехите запечете леко в сух тиган или във фурната (колкото да се изсушат).
Прибавете към кашата плодовете и ядките, канелата и мед на вкус. Може да сложите и щипка сол.
Вариант е да приготвите с прясно мляко вместо с вода.
Разбъркайте всичко и добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША БИО СВЕЖИ ПЛОДОВЕ 250 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г
ХИП ИНСТАНТНА БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША ОВЕС 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Манука
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Орехи - ползи и вреди
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Великденски курабийки със стафиди и канела
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
Коментари към Овесена каша със стафиди, орехи и мед