Овесена каша със стафиди, орехи и мед
Необходими продукти:
1 чаена чаша (с връх) овесени ядки
10-20 грама светли стафиди
орехови ядки на вкус
1 чаена лъжица смляна канела
сол и мед на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте овесените ядки с вряща вода, която трябва да ги покрие напълно. Ако предпочитате кашата да бъде по-течна, използвайте повече вода.
Затворете съда с капак и оставете овесените ядки за 5-10 минути да поемат течността.
Измийте и подсушете стафидите, орехите запечете леко в сух тиган или във фурната (колкото да се изсушат).
Прибавете към кашата плодовете и ядките, канелата и мед на вкус. Може да сложите и щипка сол.
Вариант е да приготвите с прясно мляко вместо с вода.
Разбъркайте всичко и добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УАН ПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ 3 кг
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ПШЕНИЧЕН ГРИС, ЯБЪЛКА И БАНАН ОТ 6 месец 175 гр.
БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 175 г
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ОВЕС, ЯБЪЛКА И ВАНИЛИЯ ОТ 6 месец 200 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Орехи - ползи и вреди
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Необходимо ли е да се накисват овесените ядки?
- Отслабване с мед и канела
- Софт храни
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Черен орех
Коментари към Овесена каша със стафиди, орехи и мед