Оризов десерт с кокосово мляко, кашу и стафиди
Необходими продукти:
150 грама японски ориз (лепкав)
300 милилитра кокосово мляко
2 супени лъжици захар (за предпочитане е кафява)
60 грама кашу
50 грама стафиди
щипка сол
Начин на приготвяне:
Залейте ориза със студена вода и оставете да престои една нощ. Друг вариант е да го залеете с 1-1,5 чаени чаши студена вода и да изчакате да кипне. Тогава намалете температурата и варете до полуготовност на зърната. Вътрешността им трябва да остане твърда.
Към ориза добавете кашуто, стафидите, захарта и щипка сол.

Налейте кокосовото мляко и разбъркайте.

Затворете съда с капак, поставете на слаб огън и нека десертът се приготвя до получаването на лепкава ароматна каша с ядки и стафиди.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС НАТУРАЛЕН БАР ШОКОЛАД И ЯДКИ 40 г
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Арсен в ориза – трябва ли да се притесняваме
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Седемдневна оризова диета
- Ориз
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Оризов десерт с кокосово мляко, кашу и стафиди