Оризов десерт с кокосово мляко, кашу и стафиди
Необходими продукти:
150 грама японски ориз (лепкав)
300 милилитра кокосово мляко
2 супени лъжици захар (за предпочитане е кафява)
60 грама кашу
50 грама стафиди
щипка сол
Начин на приготвяне:
Залейте ориза със студена вода и оставете да престои една нощ. Друг вариант е да го залеете с 1-1,5 чаени чаши студена вода и да изчакате да кипне. Тогава намалете температурата и варете до полуготовност на зърната. Вътрешността им трябва да остане твърда.
Към ориза добавете кашуто, стафидите, захарта и щипка сол.
Налейте кокосовото мляко и разбъркайте.
Затворете съда с капак, поставете на слаб огън и нека десертът се приготвя до получаването на лепкава ароматна каша с ядки и стафиди.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО СУРОВО КАШУ 250 гр.
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
ТАХАН ОТ КАШУ И МАКАДАМИЯ 230 г ЗЕМЕЛА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Оризови спагети
- Ябълков сладкиш с грис
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
Коментари към Оризов десерт с кокосово мляко, кашу и стафиди