Масленки със сухо мляко и кашу

Необходими продукти:
200 г захар
200 грама масло
400-500 грама сухо мляко
200-300 грама кашу
200 грама сметана
15 грама ванилова захар
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходящ съд, към него прибавете захарта и разбъркайте добре, докато не се образуват мехурчета, след това сложете сметаната. Разбийте бучките и разбъркайте хубаво. Оставете на огъня, докато се получи пяна и изключете котлона. Изсипете горещата смес в купа, подходяща за разбиване с миксер, постепенно прибавете ваниловата захар и сухото мляко. Разбийте до получаването на гъста консистенция. Ако сместа е много течна, използвайте още сухо мляко, но е много важно да не прекалявате. Получената маса изсипете във форма и поръсете с кашу, притиснете го с дланите си и сложете десерта в хладилник за час или във фризер за 20 минути. След като извадите, нарежете на кубчета и се насладете на страхотния вкус.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Полезно ли е прясното мляко за децата
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Коментари към Масленки със сухо мляко и кашу