Как да си направим мляко от кашу
Пригответе си бързо и лесно домашно мляко от кашу, което не само е много вкусно, но и много полезно. Използвайте ядковото мляко в рецептите като заместител на кравето мляко. Поднесете на децата по една топла чаша сладко домашно мляко.
Необходими продукти:
- 225 грама сурово кашу
- 6 пресни фурми, без костилка
- 750 милилитра студена филтрирана вода + допълнително за накисване
- 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/2 чаена лъжичка канела
- щипка морска сол
Начин на приготвяне:
Покрийте ядките кашу със студена филтрирана вода и ги оставете да се накиснат в продължение на 6-8 часа.
Отцедете водата и ги прехвърлете в блендер, заедно с фурмите, 3 чаени чаши студена филтрирана вода, ванилията, канелата и солта.
Пасирайте на висока скорост до получаването на гладка и кремообразна смес.
Ако желаете, можете да прецедите млякото през цедка или тензух и да добавите още вода, ако е необходимо.
Поднесете млякото от кашу веднага или го налейте в чиста стъклена бутилка или буркан, като преди консумация леко го разклатете.
Съхранявайте в хладилник не повече от 3 дни.
Да ви е сладко!
Съвети:
Добавете колкото вода е необходимо, според желаната консистенция на ядковото мляко, която искате да постигнете. Млякото може да бъде както течно, така и по-гъсто и все ще е вкусно.
Заменете кашуто с бадеми и ще получите бадемово мляко, а дори може и да комбинирате ядките. При използването на бадеми е необходимо да се накиснат във вода поне за няколко часа, за да омекнат, след което се смилат и прецеждат през марля.
Ядковото мляко е подходящо за закуска в комбинация с овесени ядки или като засищаща лека закуска.
Използвайте различни подсладители, като например мед, кленов сироп, сушени плодове и други, за да приготвите вкусна и сладка напитка.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
БИОХЕРБА ТАХАН ОТ КАШУ ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО КАШУ 250 гр.
ЗОЯ БИО СУРОВО КАШУ 250 гр.
ТАХАН ОТ КАШУ 230 г ЗЕМЕЛА
ТАХАН ОТ КАШУ И МАКАДАМИЯ 230 г ЗЕМЕЛА
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ГЛАДКО 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
- Кедър
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Кашу, Индийско кашу, Индийски фъстък
Коментари към Как да си направим мляко от кашу