Запеканка от ориз с моркови и плодове

Необходими продукти:
200 грама ориз
400 милилитра прясно мляко
100 грама масло
3 яйца
100 грама захар
300 грама настъргани моркови
настъргана кора от 1 лимон
1/2 чаена чаша стафиди
2 ябълки
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в подходящ съд, поставете на котлона да заври и тогава прибавете измития ориз. Нека се приготвя до получаването на гъста каша. Зрънцата ще останат малко твърди, но това да не ви притеснява.
Залейте стафидите с вряща вода, ябълките обелете и почистете от сърцевината със семената, след което нарежете на малки парчета.
Отделете жълтъците от белтъците, белтъците разбийте на пяна.
Към оризовата каша прибавете маслото, захарта, настърганите моркови и лимонена кора, жълтъците, стафидите и ябълките. Разбъркайте добре всичко, след което старателно сложете и разбитите белтъци.
Подмажете с масло подходяща форма за печене, в нея изсипете получената смес, заравнете повърхността й и поставете в загрята до 180 градуса фурна, докато се образува апетитно румено покритие.
Може да поднесете с любим плодов сос или плодово кисело мляко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
ХИП НАПИТКА ОРС С МОРКОВИ И ОРИЗ - РЕХИДРИРАЩ РАЗТВОР 200 мл
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
САНАВИТА ЖИЗНЕНОСТ И ЕНЕРГИЯ (ФОРМУЛА ЗА ДЕЦА) саше 10 мл * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Ориз
Коментари към Запеканка от ориз с моркови и плодове