Ягодов чийзкейк в буркан

Необходими продукти:
- 225 грама сирене крема
- 1/2 чаена чаша пудра захар
- 1 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/2 чаена лъжичка лимонова кора
- 3/4 чаена чаша пълномаслена сметана за разбиване
За бисквитените трохи:
- 1 1/2 чаени чаши крекери грахам, натрошени
- 3 супени лъжици кафява захар
- 4 супени лъжици масло, разтопено
За ягодовия топинг:
- 250 грама ягоди
- 1 чаена чаша пудра захар
- 1/4 чаена чаша студена вода
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте с миксер сиренето крема с пудрата захар, ваниловия екстракт и лимоновата кора.
- Добавете сметаната и отново включете миксера за няколко минути.
- Покрийте купата и я приберете в хладилника за минимум 2 часа.
- Пюрирайте половината ягоди, а останалите нарежете.
- Загрейте захарта и водата в тенджера на слаб огън, докато захарта се разтопи.
- Увеличете силата на котлона и не бъркайте сиропа около 4-5 минути, докато придобие цвят на златист карамел.
- Отдръпнете от котлона, внимателно добавете пюрето от ягоди, разбъркайте и отново върнете на котлона.
- Оставете ягодовия топинг на слаб огън, като разбърквате до получаването на гладка смес.
- Отдръпнете тенджерата от котлона и добавете парченцата ягоди. Разбъркайте.
- В купа смесете натрошените бисквити с разтопеното масло и захарта. Разбъркайте добре.
- Разпределете бисквитените трохи на дъното на чисти стъклени буркани, покрийте с крема и поръсете с ягодовия топинг.
- Поднесете с усмивка! :)
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧАЕНО ДЪРВО 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛАЙКА 5 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Картофени шишчета с масло
- Масло от рапица
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Хлебен пудинг
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Ягодово руло
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
Коментари към Ягодов чийзкейк в буркан