Вишнев чийзкейк с какао без печене

Необходими продукти:
350 грама бисквити
120 грама масло
1/3 чаена чаша какао
250 грама крема сирене
1/3 чаена чаша захар
2 чаени лъжици ванилов екстракт
1 чаена чаша заквасена сметана
250 грама разбита течна сметана
1 чаена лъжица пудра захар
600 грама вишнево сладко
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите с помощта на блендер, кухненски робот или с машинка за мелене на месо. Смесете ги с 3 чаени лъжица какао на прах и прибавете разтопеното масло. Разбъркайте и разпределете равномерно комбинацията по дъното на подходяща разглобяема форма (с диаметър 20-26 сантиметра). Притиснете основата, за да се пресова, приберете съда в хладилника за около 20 минути.
През това време направете крема.
В голяма купа разбийте крема сиренето със захарта до получаването на еднородна смес. Прибавете заквасената сметана, ваниловия екстракт и накрая разбитата течна сметана.
Половината от комбинацията разпределете равномерно върху охладената бисквитена основа. Към другата част добавете останалото какао и пудрата захар. Разбъркайте и сложете ред от втория крем върху първия.
Приберете чийзкейка в хладилника за 4 часа. Когато го извадите, нарежете на парчета, а всяко от тях покрийте с вишнево сладко. Може да поднесете с бита сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ХЕРБАЛКАН УРОХЕРБ тинктура 50 мл
МЕЛЛИГЕЛ ДЖИНДЖИФИЛ И ВИШНА * 12
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПАСТА ЗА ЗЪБИ ПРО ПЪРЛ ВИШНА 100 г
УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тутманик
- Ягодово руло
- Японска вишна, Сакура
- Овесени бисквитки с мед и кокос
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Мляко с ориз
- Лимонови палачинки със сирене и боровинки
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Топчета мамалига със сирене
Коментари към Вишнев чийзкейк с какао без печене
Dona
А желатин? Как ще се "стегне" крема?
Не се използва желатин в тази рецепта. Крема сиренето и заквасената сметана са гъсти и в хладилника кремът ще стегне достатъчно. Все пак, ако предпочитате, добавете желатин.
А желатин? Как ще се "стегне" крема?