Вишнев чийзкейк с какао без печене
Необходими продукти:
350 грама бисквити
120 грама масло
1/3 чаена чаша какао
250 грама крема сирене
1/3 чаена чаша захар
2 чаени лъжици ванилов екстракт
1 чаена чаша заквасена сметана
250 грама разбита течна сметана
1 чаена лъжица пудра захар
600 грама вишнево сладко
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите с помощта на блендер, кухненски робот или с машинка за мелене на месо. Смесете ги с 3 чаени лъжица какао на прах и прибавете разтопеното масло. Разбъркайте и разпределете равномерно комбинацията по дъното на подходяща разглобяема форма (с диаметър 20-26 сантиметра). Притиснете основата, за да се пресова, приберете съда в хладилника за около 20 минути.
През това време направете крема.
В голяма купа разбийте крема сиренето със захарта до получаването на еднородна смес. Прибавете заквасената сметана, ваниловия екстракт и накрая разбитата течна сметана.
Половината от комбинацията разпределете равномерно върху охладената бисквитена основа. Към другата част добавете останалото какао и пудрата захар. Разбъркайте и сложете ред от втория крем върху първия.
Приберете чийзкейка в хладилника за 4 часа. Когато го извадите, нарежете на парчета, а всяко от тях покрийте с вишнево сладко. Може да поднесете с бита сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
БИЛКОВА СМЕС №3 200 г ЗДРАВНИЦА
БИОКЕЪР КОМПЛЕКС ЗА СЪН прах 70 г
НовНЕЙЧЪРС ПЛЮС HERBAL ACTIVES ВИШНА таблетки 750 мг * 30
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ СУПЕР ГРИЙНС 360 г
УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Японска вишна, Сакура
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Какао на прах – ползи за здравето и противопоказания
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Какаово дърво
Коментари към Вишнев чийзкейк с какао без печене
Dona
А желатин? Как ще се "стегне" крема?
Не се използва желатин в тази рецепта. Крема сиренето и заквасената сметана са гъсти и в хладилника кремът ще стегне достатъчно. Все пак, ако предпочитате, добавете желатин.
А желатин? Как ще се "стегне" крема?