Печен лук с плънка от шунка, пармезан и сметана

Необходими продукти:
- 6 средно големи глави бял лук
- 1 скилидка чесън, пресована
- 2 супени лъжици шунка, нарязана на ситно
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици галета
- сол и прясно смлян черен пипер
- 4 супени лъжици пармезан, ситно настърган
- 150 милилитра сметана
Начин на приготвяне:
- Загрейте подсолена вода в голяма тенджера на силен огън, докато заври.
- През това време обелете лука и отрежете малки калпачета от двете страни.
- Прободете с клечка за зъби от двете страни и варете в продължение на 30 минути, докато омекне.
- Оставете го да се охлади и запазете 1/2 чаена чаша от водата.
- Внимателно отстранете клечките за зъби, разполовете лука и го подредете в подмазана с масло тавичка с отрязаната част нагоре.
- Внимателно извадете сърцевината и я нарежете на ситно. Прехвърлете я в голяма купа.
- Добавете чесъна, шунката, магданоза и галетата. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Разпределете плънката в лучените чашки, без да се притеснявате, че ще ги препълните.
- В малка купичка смесете пармезана и сметаната и ги разпределете върху плънката.
- Излейте запазената вода на дъното на тавичката и печете лука в продължение на 20 минути до златист цвят.
- Поднесете го веднага.
Приятен апетит!
Снимка: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ползи и вреди на червения лук
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Пилешки дробчета с лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Ако сте нервни, пригответе си отвара
- Шалот, Лук шалот
Коментари към Печен лук с плънка от шунка, пармезан и сметана