Печен лук с плънка от шунка, пармезан и сметана

Необходими продукти:
- 6 средно големи глави бял лук
- 1 скилидка чесън, пресована
- 2 супени лъжици шунка, нарязана на ситно
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици галета
- сол и прясно смлян черен пипер
- 4 супени лъжици пармезан, ситно настърган
- 150 милилитра сметана
Начин на приготвяне:
- Загрейте подсолена вода в голяма тенджера на силен огън, докато заври.
- През това време обелете лука и отрежете малки калпачета от двете страни.
- Прободете с клечка за зъби от двете страни и варете в продължение на 30 минути, докато омекне.
- Оставете го да се охлади и запазете 1/2 чаена чаша от водата.
- Внимателно отстранете клечките за зъби, разполовете лука и го подредете в подмазана с масло тавичка с отрязаната част нагоре.
- Внимателно извадете сърцевината и я нарежете на ситно. Прехвърлете я в голяма купа.
- Добавете чесъна, шунката, магданоза и галетата. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Разпределете плънката в лучените чашки, без да се притеснявате, че ще ги препълните.
- В малка купичка смесете пармезана и сметаната и ги разпределете върху плънката.
- Излейте запазената вода на дъното на тавичката и печете лука в продължение на 20 минути до златист цвят.
- Поднесете го веднага.
Приятен апетит!
Снимка: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Картофени хармоники
- Пълнено пиле с пикантен ориз и спанак
Коментари към Печен лук с плънка от шунка, пармезан и сметана