Печен лук с плънка от шунка, пармезан и сметана

Необходими продукти:
- 6 средно големи глави бял лук
- 1 скилидка чесън, пресована
- 2 супени лъжици шунка, нарязана на ситно
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици галета
- сол и прясно смлян черен пипер
- 4 супени лъжици пармезан, ситно настърган
- 150 милилитра сметана
Начин на приготвяне:
- Загрейте подсолена вода в голяма тенджера на силен огън, докато заври.
- През това време обелете лука и отрежете малки калпачета от двете страни.
- Прободете с клечка за зъби от двете страни и варете в продължение на 30 минути, докато омекне.
- Оставете го да се охлади и запазете 1/2 чаена чаша от водата.
- Внимателно отстранете клечките за зъби, разполовете лука и го подредете в подмазана с масло тавичка с отрязаната част нагоре.
- Внимателно извадете сърцевината и я нарежете на ситно. Прехвърлете я в голяма купа.
- Добавете чесъна, шунката, магданоза и галетата. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Разпределете плънката в лучените чашки, без да се притеснявате, че ще ги препълните.
- В малка купичка смесете пармезана и сметаната и ги разпределете върху плънката.
- Излейте запазената вода на дъното на тавичката и печете лука в продължение на 20 минути до златист цвят.
- Поднесете го веднага.
Приятен апетит!
Снимка: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лучени кръгчета на скара
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
Коментари към Печен лук с плънка от шунка, пармезан и сметана