Филе от риба с домати и маслини
Необходими продукти:
- 4 филета от тилапия /или друга риба по избор/
- 4 чаени чаши чери доматчета, разполовени
- 1 чаена чаша маслини, обезкостени и нарязани на ситно
- 1/2 супена лъжица риган, изсушен
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
- нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
- В голям тиган задушете чери доматите в 1 1/2 супени лъжици зехтин на средно силен огън за около 4-5 минути.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Добавете чесъна и след близо 1 минута отстранете тигана от котлона.
- Прибавете ригана и нарязаните маслини и разбъркайте.
- Подмажете дъното и стените на правоъгълно йенско стъкло и изсипете в него доматената смес.
- Подредете рибните филета и поръсете със зехтин, сол и черен пипер на вкус.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20-25 минути или докато рибата е напълно готова.
- Гарнирайте с магданоз и сервирайте.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
НУКС PRODIGIEUX МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО ЗА ЛИЦЕ, ТЯЛО И КОСА 100 мл.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РИБЕН КОЛАГЕН 300 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Костилките от маслини прочистват червата
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Салата от маслини и лук
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
Коментари към Филе от риба с домати и маслини