Печена патица със зеленчуци

Необходими продукти:
- 1 патица, добре почистена, измита и подсушена
- 2 големи моркова, нарязани на едро
- 2 глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки
- 2 скилидки чесън, обелени и разполовени
- 2 дафинови листа
- 1 чаена лъжичка портокалова кора, настъргана
- 1 супена лъжица сол
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Обърнете патицата с гърдите нагоре и отделете кожата с пръсти, като внимавате да не я пробиете.
- В малка купа смесете солта, черния пипер и настърганата портокалова кора.
- Обтрийте цялата патица със сместа от подправки.
- На дъното на тавичка разпределете нарязаните лук, моркови и чесън. Добавете и дафиновите листа.
- Поставете патицата върху зеленчуците и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 25 минути.
- Намалете температурата до 130 градуса и печете на бавен огън около 2 часа, като на всеки 20 минути заливате патицата с отделилия се в тавата сос.
- Отново увеличете температурата на фурната до 200 градуса за близо 20-25 минути, като на всеки 5 минути заливате месото със соса, докато се образува златиста и хрупкава коричка.
- Оставете патицата да си почине за 20 минути, преди да я сервирате.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕЙЧЪРС ПЛЮС SOURCE OF LIFE GARDEN МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30
УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
НАТРОЛ ДЖУС ФЕСТИВ капсули 60 + 60
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
СУОНСЪН ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ЖИВОТ таблетки * 300
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Хрупкави тиквички на фурна с чесън и пармезан
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Печени кайсии с мащерка и мед
- Френски дресинг за зеленчукова салата
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Царевица на скара в пикантно масло
- Зеленчуков пудинг с прясно мляко
- Зеленчуково соте с чесън на фурна
Коментари към Печена патица със зеленчуци