Печена патица със зеленчуци
Необходими продукти:
- 1 патица, добре почистена, измита и подсушена
- 2 големи моркова, нарязани на едро
- 2 глави лук, обелени и нарязани на четвъртинки
- 2 скилидки чесън, обелени и разполовени
- 2 дафинови листа
- 1 чаена лъжичка портокалова кора, настъргана
- 1 супена лъжица сол
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Обърнете патицата с гърдите нагоре и отделете кожата с пръсти, като внимавате да не я пробиете.
- В малка купа смесете солта, черния пипер и настърганата портокалова кора.
- Обтрийте цялата патица със сместа от подправки.
- На дъното на тавичка разпределете нарязаните лук, моркови и чесън. Добавете и дафиновите листа.
- Поставете патицата върху зеленчуците и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 25 минути.
- Намалете температурата до 130 градуса и печете на бавен огън около 2 часа, като на всеки 20 минути заливате патицата с отделилия се в тавата сос.
- Отново увеличете температурата на фурната до 200 градуса за близо 20-25 минути, като на всеки 5 минути заливате месото със соса, докато се образува златиста и хрупкава коричка.
- Оставете патицата да си почине за 20 минути, преди да я сервирате.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ПЕЧЕНА СОЯ 200 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МИКО ВЕДЖИ прах 400 гр. DXN
Безплатна доставка за България!РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА РЯЗАНЕ BJ649
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Алкална диета
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Печени моркови с чесън и пармезан
- Печени цели картофи със зехтин, черен пипер и сол
Коментари към Печена патица със зеленчуци