Спагети със сос песто от крема сирене и маслини
Необходими продукти:
400 грама спагети или макарони
150 грама смес от магданоз, босилек и джоджен (само листа)
200 грама микс от зелени и черни маслини
20-30 грама печени бадеми
1 голяма скилидка чесън или 2 по-малки
4 супени лъжици крема сирене (или извара)
зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете маслините от костилките. Нарежете листата магданоз, босилек и джоджен ситно.
Счукайте чесъна с 1 чаена лъжица сол, след което прибавете зелените подправки, бадемите и маслините, като слагате по малко от тях, редувайки ги. Постепенно налейте зехтин на вкус. Може да използвате блендер, за да смелите всичко заедно.
Когато се получи еднородна паста, прехвърлете я в подходяща купа и към нея прибавете крема сиренето. Подправете със смлян черен пипер и още сол, ако е необходимо.
Сварете спагетите в голямо количество подсолена вода според инструкциите, отбелязани върху пакета. След това отцедете течността с помощта на гевгир и разпределете спагетите в чинии. Напръскайте със зехтин и поднесете веднага с 1-2 супени лъжици от соса.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ МОДЕЛ APM003 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА PM20000
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслина (европейска)
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Оризови спагети
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Сос Бъфало
- Салата от маслини и лук
- Как да съхраним сготвена паста
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
Коментари към Спагети със сос песто от крема сирене и маслини