Спагети със сос песто от крема сирене и маслини
Необходими продукти:
400 грама спагети или макарони
150 грама смес от магданоз, босилек и джоджен (само листа)
200 грама микс от зелени и черни маслини
20-30 грама печени бадеми
1 голяма скилидка чесън или 2 по-малки
4 супени лъжици крема сирене (или извара)
зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете маслините от костилките. Нарежете листата магданоз, босилек и джоджен ситно.
Счукайте чесъна с 1 чаена лъжица сол, след което прибавете зелените подправки, бадемите и маслините, като слагате по малко от тях, редувайки ги. Постепенно налейте зехтин на вкус. Може да използвате блендер, за да смелите всичко заедно.
Когато се получи еднородна паста, прехвърлете я в подходяща купа и към нея прибавете крема сиренето. Подправете със смлян черен пипер и още сол, ако е необходимо.
Сварете спагетите в голямо количество подсолена вода според инструкциите, отбелязани върху пакета. След това отцедете течността с помощта на гевгир и разпределете спагетите в чинии. Напръскайте със зехтин и поднесете веднага с 1-2 супени лъжици от соса.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ TAGLIOLINI 4 мм APM0040 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM20000
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ ТАЛИАТЕЛИ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Салата от маслини и лук
- Оризови спагети
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Сос Бъфало
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Маслина (европейска)
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Спагети с пармезан и яйца
Коментари към Спагети със сос песто от крема сирене и маслини