Пържоли с домати, сос песто и тиквички
Необходими продукти:
4 тънки крехки свински (или други) пържоли - по 150 грама всяка
1 супена лъжица зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
4 супени лъжици сос песто
2 малки тиквички
4 домата
босилек
50 грама сметана с масленост 20 - 30 %
150 грама моцарела
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и в него запържете месото в продължение на 1 минута от всяка страна. Овкусете със сол, пипер и ги подредете в тава. Намажете ги със сос песто. Загрейте фурната до 180 градуса. Настържете тиквичките на едро, доматите нарежете на парчета, босилека накъсайте или нарежете на ситно. Смесете ги в купа. Добавете към тях сметаната, сол, пипер. Моцарелата нарежете на кръгчета.
Разпределете зеленчуковата смес със сметаната върху пържолките, сложете по парче моцарела и изпечете ястието на най-горното ниво на фурната в продължение на 15 минути (или до готовност, зависи от дебелината)
Вместо пържоли, може да направите с шницели.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Домат
- Как да постигнем високи добиви на домати в оранжерия
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- 5 малки тайни за отглеждане на вкусни домати
- Свински пържоли с пресни картофи на фурна
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
Коментари към Пържоли с домати, сос песто и тиквички