Песто от тиквички с рукола и лимон

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша орехи
- 1 голяма тиквичка
- 2 супени лъжици зехтин
- 3 скилидки чесън
- 50 грама рукола
- половин лимон, нарязан ситно
- сок от половин лимон
- сол и черен пипер
- 1/3 чаена чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете тиквичката. Настържете я на ренде и отцедете излишната вода. Сложете я в блендер и добавете орехите, чесновите скилидки, руколата, нарязания лимон и пармезан.
Разбийте до хомогенност и добавете сол, черен пипер и сок от лимон. Разбивайки добавете зехтина и след сгъстяване охладете.
Пресипете полученото песто в купичка, гарнирайте с филийка хляб и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: www.alisonsallspice.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЮКСЕОЛ ЗА РАСТЕЖ И УКРЕПВАНЕ КОСА желирани таблетки * 60
ПРОМОЛЮКСЕОЛ ФОРМУЛА ЗА ЕСТЕСТВЕН РАСТЕЖ НА КОСАТА желирани таблетки * 60
ПРОМОСНБ КРЕМ-ГЕЛ ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО СЪС СФЕРИ АЛОЕ ВЕРА И ЕКСТРАКТ ОТ РУКОЛА 250 мл
ЛЮКСЕОЛ ЗА РАСТЕЖ И УКРЕПВАНЕ НА КОСАТА капсули * 30
ПРОМОСНБ КРЕМ-ГЕЛ ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО СЪС СФЕРИ АЛОЕ ВЕРА И ЕКСТРАКТ ОТ РУКОЛА 30 мл
ЛЮКСЕОЛ БИОТИН + РУКОЛА капсули * 90
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Гриловани мариновани тиквички
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Рукола - полезни свойства и противопоказания
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Ветрило от тиквички с кашкавал, масло и колбас
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Направете пържените тиквички по-здравословни във фурната
- Тиквички с патладжан, чесън и пармезан
- Салата от тиквички и печени чушки с рукола и сирене
- Руло от тиквички с гъби, чесън и кашкавал
Коментари към Песто от тиквички с рукола и лимон