Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Лазаня с тортила, чедър и кайма

Лазаня с тортила, чедър и кайма

Лазаня с тортила, чедър и кайма - изображение

Необходими продукти:

  • 4 тортили с диаметър 20 см
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 570 грама телешка кайма
  • 1/2 чаена лъжица кимион
  • 1/2 чаена лъжици лют червен пипер
  • 1 консерва нарязани домати (800 грама)
  • 2 чаени чаши чедър
  • 170 грама крема сирене
  • 2 стръка зелен лук за украса
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В голям сух тиган запечете тортилите от всяка страна за 30 секунди. Нарежете ги на ленти, широки 2.5 см и ги оставете настрана, докато потрябват отново.

Нарежете на ситно лука и смачкайте скилидките чесън с преса. Загрейте мазнината в тигана и ги запържете, докато станат прозрачни – около 5 минути. Добавете каймата, подправете с кимион и лют пипер. Овкусете и със сол и черен пипер. Раздробете месото на малки зрънца и гответе още 5 минути, докато каймата покафенее.

След това добавете доматите и напълнете в празната консерва около 1/ 3 вода и я излейте в тигана. Изчакайте да заври и намалете температурата на котлона.

Сложете половината тортили и с дървена шпатула ги избутвайте под соса. Добавете половината от сиренето чедър и останалите тортила ленти и отново ги потапяйте в соса. Покрийте ястието с капак и гответе, докато сосът се сгъсти, около 8 минути.

Добавете крема сиренето и го разбъркайте в соса. Поръсете с останалото сирене чедър и оставете да къкри, докато се стопи – за около 2 минути и изключете котлона.

Оставете лазанята под капак за 10 минути. Гарнирайте със зелен лук преди сервиране.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно