Лазаня с тортила, чедър и кайма
Необходими продукти:
- 4 тортили с диаметър 20 см
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 570 грама телешка кайма
- 1/2 чаена лъжица кимион
- 1/2 чаена лъжици лют червен пипер
- 1 консерва нарязани домати (800 грама)
- 2 чаени чаши чедър
- 170 грама крема сирене
- 2 стръка зелен лук за украса
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В голям сух тиган запечете тортилите от всяка страна за 30 секунди. Нарежете ги на ленти, широки 2.5 см и ги оставете настрана, докато потрябват отново.
Нарежете на ситно лука и смачкайте скилидките чесън с преса. Загрейте мазнината в тигана и ги запържете, докато станат прозрачни – около 5 минути. Добавете каймата, подправете с кимион и лют пипер. Овкусете и със сол и черен пипер. Раздробете месото на малки зрънца и гответе още 5 минути, докато каймата покафенее.
След това добавете доматите и напълнете в празната консерва около 1/ 3 вода и я излейте в тигана. Изчакайте да заври и намалете температурата на котлона.
Сложете половината тортили и с дървена шпатула ги избутвайте под соса. Добавете половината от сиренето чедър и останалите тортила ленти и отново ги потапяйте в соса. Покрийте ястието с капак и гответе, докато сосът се сгъсти, около 8 минути.
Добавете крема сиренето и го разбъркайте в соса. Поръсете с останалото сирене чедър и оставете да къкри, докато се стопи – за около 2 минути и изключете котлона.
Оставете лазанята под капак за 10 минути. Гарнирайте със зелен лук преди сервиране.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Джоб пица с кори за лазаня
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Лазаня със спанак и тиквички
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Лазаня с кайма, гъби и сос Бешамел
- Лазаня с плънка от пилешко и зеленчуци
- Лазаня с пилешко и блатове от картофи с бекон
- Кето лазаня с телешка кайма
- Лазаня с пармезан, пилешко, спанак и гъби
- Карфиолена лазаня с пилешко
Коментари към Лазаня с тортила, чедър и кайма