Предястие от моцарела със сос песто от магданоз и слънчогледови семена

Необходими продукти:
200-250 грама моцарела
30 грама магданоз
20 грама пармезан
1/4 скилидка чесън
1/4 лимон
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица слънчогледови семена„
щипка сол
Начин на приготвяне:
Сложете в съда на блендер листата от магданоз, чесъна, пармезана и слънчогледовите семена. Налейте зехтина и сока от 1/4 лимон. Смелете продуктите, опитайте на вкус и подсолете, ако е необходимо.
Оваляйте моцарелата в получения ароматен зелен сос и поставете сиренето в чиния. Сложете пестото и напръскайте с няколко капки зехтин.
Поднесете предястието веднага.
Добър апетит!
Снимка: kalabasa.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешко филе Капрезе
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Сос песто от коприва и див чесън с пармезан
- Патладжани Капрезе на фурна
- Песто с грах и мента
- Макарони с песто от коприва и босилек
- Моцарела
- Картофени бомбички с моцарела и прошуто на фурна
- С какви плодове се съчетават различните видове сирена?
- Ньоки със зеленчуци и спаначено песто
Коментари към Предястие от моцарела със сос песто от магданоз и слънчогледови семена