Пилешко филе на тиган с домати и моцарела
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди, разполовени
- 1 чаена лъжичка италианска подправка
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 2 супени лъжици зехтин
- 170 грама прясна моцарела, нарязана на 8 дебели филийки
- 2 средно големи домата, нарязани на 8 дебели филийки
- шепа пресен босилек, нарязан на ивици
- балсамова глазура
Начин на приготвяне:
- В малка купа смесете италианската подправка, солта и черния пипер.
- Разбъркайте добре и подправете пилешките филета от двете страни.
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън и добавете пилешките гърди.
- Гответе около 5-6 минути до златисто кафяв цвят, обърнете и гответе още 4-5 минути.
- Разпределете филийките домати и моцарела върху всяко филе, покрийте с капак и гответе още няколко минути, докато сиренето се разтопи.
- Отдръпнете от огъня и поръсете с балсамова глазура.
- Поднесете пилешките филета топли, гарнирани с пресен босилек.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
ГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
ВЕГАВЕРО ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 120
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
ХАЯ ЛАБС ХРАНИТЕЛНО БАЗИРАНИ ЖЕНСКИ МУЛТИВИТАМИНИ таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешко филе на тиган с домати и моцарела