Панирани пилешки хапки с плънка от моцарела

Необходими продукти:
- 400 грама пилешки гърди
- 120 грама зряла моцарела (или кашкавал), нарязана на кубчета
- 1/3 чаена чаша галета Панко (едра галета или хлебни трохи - смлени)
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- 1 супена лъжица сушен риган
- сол
- пипер
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2 яйца
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете всяко пилешко филе на 3-4 парченца, в тях направете малък разрез, за да се получи джобче, в което сложете парченце кашкавал (моцарела).
Към галетата добавете пармезана и подправките. Брашното сложете в отделна чиния, а яйцата в трети съд.
Оваляйте всяка пилешка хапка в брашно, след това в яйца и накрая в галетата.
Напълнете 1/3 от дълбока тенджера с мазнина и я сгорещете. Изпържете хапките за 5 минути в горещото олио до готовност.
Сервирайте със сос по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Желирали хапки с водка и шардоне
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
- Панирани хапки моцарела
Коментари към Панирани пилешки хапки с плънка от моцарела