Панирани пилешки хапки с плънка от моцарела
Необходими продукти:
- 400 грама пилешки гърди
- 120 грама зряла моцарела (или кашкавал), нарязана на кубчета
- 1/3 чаена чаша галета Панко (едра галета или хлебни трохи - смлени)
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- 1 супена лъжица сушен риган
- сол
- пипер
- 1/2 чаена чаша брашно
- 2 яйца
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарежете всяко пилешко филе на 3-4 парченца, в тях направете малък разрез, за да се получи джобче, в което сложете парченце кашкавал (моцарела).
Към галетата добавете пармезана и подправките. Брашното сложете в отделна чиния, а яйцата в трети съд.
Оваляйте всяка пилешка хапка в брашно, след това в яйца и накрая в галетата.
Напълнете 1/3 от дълбока тенджера с мазнина и я сгорещете. Изпържете хапките за 5 минути в горещото олио до готовност.
Сервирайте със сос по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Панирани пилешки хапки с плънка от моцарела