Панирано пилешко с пармезан и моцарела на фурна
Необходими продукти:
- 700 грама пилешко филе
- 2 разбити яйца + 2 супени лъжици прясно мляко
- сол, черен пипер и млян кимион
- 1 чаена чаша пресято брашно
- 1 чаена чаша фино смляна галета
- 1 чаена лъжичка масло
- 7-8 супени лъжици доматена паста
- 1-2 скилидки чесън, нарязани ситно
- 150 грама фино настърган пармезан
- 150 грама моцарела
- 2-3 стръка пресен босилек
Начин на приготвяне:
Разстелете филето, подправете го със сол, черен пипер и кимион на вкус. С помощта на кухненски чук направете месото по-крехко. Сложете тиган на котлона, загрейте го и налейте зехтина. Потопете филенцата в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Запечете ги и от двете страни в тигана.
В тава разсипете част от пюрето, подправете с чесъна, подредете месото и покрийте с останалия доматен сос.
Поръсете с настъргания пармезан, гарнирайте с моцарелата и нарязания босилек. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете ястието за 20 минути. Охладете, разсипете порции и поднесете пилешкото топло, поръсено с подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: www.the350degreeoven.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Панирано пилешко с пармезан и моцарела на фурна