С какви плодове се съчетават различните видове сирена?
Сирената се съчетават прекрасно с плодовете. Тези продукти просто са родени, за да вървят ръка за ръка. Затова ви предлагаме да видите как най-удачно да ги комбинирате, за да получите интересни вкусови решения.
Ябълки и Бри
Чудесно! Нарежете ябълките на тънки парчета и върху всяко сложете по тънка ивица сирене Бри. Постарайте се резените наистина да бъдат тънки, но не накъсани. Подходящи ябълки са сладките и сочни сортове.
Смокини и пушено сирене Гуада
Това съчетание е колкото необичайно, толкова и вкусно. Мекият обгръщащ вкус на смокините идеално пасва на опушеното и ароматно сирене Гуада.
Червени боровинки и моцарела
Сушените червени боровинки са много по-сладки от пресните. Освен това, последните са по-претенциозни по отношение на съчетанията със сирена, докато сушеният вариант може да се комбинира с всеки мек вид, като най-добре е това да бъде моцарела.
Камембер с бадеми, ябълки и круши
Сиренето Камембер има наситен вкус на краве мляко. Употребява се на стайна температура, а съчетанието му с бадеми, ябълки и круши спокойно може да наречем съвършенство.
Котиха с ягоди, банани и манго
Котиха е мексиканско твърдо сирене с лека зърнеста текстура и солен вкус. Поставете парченца от него върху ягоди, банани и манго и просто се насладете на вкуса.
Гуада в червена обвивка с ябълки, грозде, маслини или круши
Твърдото и достатъчно маслено сирене Гуада идеално се комбинира с маслините и мекия вкус на изброените по-горе плодове.
Пармезан и ананас
Пармезанът има грапава текстура, силен пикантен вкус с остра нотка на плодове и ядки. Поръсете парченца ананас с настърганото сирене и се отдайте на усещането.
Манчего с ябълки, бадеми и круши
Манчего е испанско сирене, което се прави от млякото на овце от едноименната порода. Трайността на продукта е от 60 дни до 2 години. В зависимост от това колко е узрял, се променя и вкусът. Например, манчего на 2 седмици има богат, но мек вкус, а сиренето, узрявало 3-6 месеца е леко сладникаво с привкус на ядки.
Пекорино Романо с круши и орехи
Съществуват няколко разновидности на сиренето Пекорино романо: италианците го правят от овче мляко, а американците - от краве. Трайността на продукта е от 8 месеца до година. Вкусът и ароматът му са сладки, докато е неузрял, а след престояване повече от 8 месеца се превръщат в остри и опушени.
Получавате и един бонус с идеята за тази комбинация във вид на рецепта :)
Нарежете 225 грама от пикантното сирене Пекорино със стайна температура на 8 тънки правоъгълни парчета.
Нарежете и 1 добре узряла круша на същия брой парчета и ги сложете върху сиренето. Затоплете 4 супени лъжици мед и с него полейте плодовете. Поръсете със смлян черен пипер и натрошени орехови ядки.
Гарантирана екзотика!
Синьо сирене с круши
Острото и солено синьо сирене се прави от сурово прясно краве мляко и е с трайност от 60 до 90 дни, ако се съхранява в съдове с регулируема температура.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г 6400
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН СТРАСТНА РОЗА С АРОМАТ НА ЧЕРВЕНА РОЗА 150 гр.
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА EMPER 100 мл
ЗОЯ БИО ГОДЖИ БЕРИ 200 г
ФЛОРАДИКС ЗА ЗДРАВИ СТАВИ сироп 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- 5 рискови лекарствени комбинации
- Пилешко филе Капрезе
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към С какви плодове се съчетават различните видове сирена?