Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
Необходими продукти:
450 грама кадаиф
500 грама моцарела или рикота
130 грама масло + още 30 грама за намазване на съда
2 супени лъжици мед
За сиропа:
600 грама захар
400 милилитра вода
3 супени лъжици мед
1 супена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
Първо направете сиропа. Смесете в подходящ съд водата и захарта, поставете на котлона, изчакайте сладките кристалчета да се разтопят, като периодично разбърквате, и комбинацията да кипне.
Щом това стане, прибавете меда, лимоновия сок и нека сиропът се вари в продължение на 5-7 минути. Оставете го да се охлади напълно.
Тестото кадаиф раздърпайте, разделяйки "влакната".
Разтопете маслото в подходящ съд, добавете меда и разбъркайте. След това постепенно налейте течността при тестото. Разбъркайте, за да се разпределени маслото равномерно по "нишките".
Подмажете с масло форма и в нея сложете половината от кадаифа, пресовайте. Върху него разпределете моцарелата, а най-отгоре останалото тесто. Притиснете отново.
Изпечете сладкиша в загрята до 180 градуса фурна за 40-45 минути (докато стане златист).
Когато бъде готов, сиропирайте го горещ със сладката течност. Оставете да престои 5-6 часа на стайна температура и тогава поднесете.
Съхранявайте в хладилник.
Добър апетит!
Снимка: xn--80agnubnagd0a.xn--p1ai
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- С какви плодове се съчетават различните видове сирена?
- Запечен хляб с моцарела, масло и зелени подправки
- Моцарела
- Пица от царевично тесто със сардини, домати и моцарела
- Тесто от бадемово брашно и моцарела (фатхед тесто)
- Патладжани Капрезе на фурна
- Панирани хапки моцарела
- Кадаиф
- Пържени банани с моцарела
- Картофени бомбички с моцарела и прошуто на фурна
Коментари към Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп