Кюнефе с крем и бадеми
Необходими продукти:
- 300 грама кадаиф
- 2 супени лъжици захар
- 150 грама разтопено масло
за крема
- 500 милилитра прясно мляко
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 2 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици сметана
- 2 супени лъжици портокалов сок
за сиропа
- 2 чаени чаши вода
- 2 чаени чаши захар
- 2 супени лъжици портокалов сок
за декорация
- 200 грама смлени бадеми
Начин на приготвяне:
Изсипете маслото и захарта върху кадаифа и разбъркайте. Разделете сместа на две части и ги сложете в еднакви форми. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 25 минути всяка.
Охладете и направете крема. В тенджера смесете млякото с нишестето, захарта и портокаловия сок. Оставете сместа да заври на слаб огън и бъркайте непрекъснато докато се сгъсти. Охладете крема и направете сиропа.
В друг съд загрейте водата, захарта и портокаловия сок. Варете го до сгъстяване. В подходящ поднос сложете първата част от кадаифа, гарнирайте я с крема, сложете втората.
Поръсете със смлените бадеми и внимателно сиропирайте десерта. Охладете го за 2 часа, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
Източник: www.asmaacuisine.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
Коментари към Кюнефе с крем и бадеми