Филе от риба на тиган с масло и билки
Необходими продукти
- 2 рибни филета /сьомга, лаврак, ципура или друга мазна риба/
- сол и прясно смлян черен пипер
- 3 супени лъжици гроздово или рапично олио
- 2 супени лъжици безсолно масло
- 2 стръка прясна мащерка
- 1 супена лъжица пресен магданоз, ситно нарязан
- лимонови резени
Начин на приготвяне:
- Подсушете рибните филета с кухненска хартия и ги подправете със сол и черен пипер от двете страни.
- Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на силен огън и добавете олиото.
- Поставете филетата в тигана с кожата надолу. Ако рибата е без кожа, притиснете внимателно с шпатула около 20 секунди.
- Намалете силата на котлона и пържете филетата около 2-3 минути, докато се карамелизира и станат златисти по края.
- Внимателно ги обърнете с помощта на шпатула и добавете маслото и мащерката.
- Леко наклонете тигана на всички страни, за да се разпределят равномерно.
- Използвайте лъжица, за да поливате рибните филета с разтопеното билково масло, докато се пържат от другата страна за около 1-2 минути или повече, в зависимост от дебелината.
- Поднесете ги топли, гарнирани с резени лимон и поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!:
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС НАСИПЕН 100 г MT1420
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС филтър * 25 MT1425
НУРС ДЕТОКС ЛИМОН, ЧЕСЪН И МАГДАНОЗ капсули * 60
НовКАРМОЛИС ПАСТИЛИ 45 г * 25
ФЛОРАДИКС АЛПЕНКРАФТ сироп 250 мл SALUS HAUS
ЙОН КА МЕН LOTION YK ФИТО - ТОНИК БЕЗ АЛКОХОЛ ЗА СЛЕД БРЪСНЕНЕ С 9 ЕТЕРИЧНИ МАСЛА 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Какво лекува мащерката
- Как да свалим високата температура с лимон
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Полезни ли са лимоните за хората с диабет
- Отглеждане на мащерка
- Как да си захванем лимон от семка
Коментари към Филе от риба на тиган с масло и билки