Рибени ноазети в сос
Необходими продукти:
500 грама филе от риба по ваш избор
100 милилитра прясно мляко
100 грама бял хляб
1 глава лук
1 яйце
1/2 лимон
сол на вкус
олио за пържене
За соса:
1 супена лъжица масло
2 супени лъжици брашно
100 милилитра бульон
1 жълтък
заквасена сметана на вкус
лимонов сок на вкус
копър на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смелете филето, хляба накиснете в прясното мляко и го добавете към рибата. Лука нарежете на ситно, изцедете сока от лимона. Вземете подходяща купа и в нея смесете тези продукти и яйцето, сложете сол на вкус, омесете каймата до еднородност. От нея оформете малки топчета, които изпържете до златисто в нагорещено олио. Подредете ги в чиния и се заемете с направата на соса.
Измийте и нарежете копъра на ситно, разтопете маслото и в него изпържете брашното. След това налейте бульона, прибавете жълтъка, сметана, копър, лимонов сок и сол. Разбъркайте всичко добре.
Сложете кюфтенцата в съда с готовия сос и задушете на бавен огън в продължение на 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Сос Бъфало
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Рибени ноазети в сос