Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Крехки филенца с черешов сос

Крехки филенца с черешов сос

Крехки филенца с черешов сос - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм свинско филе
  • 5 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
  • 1 чаена лъжичка риган
  • сол и черен пипер
  • 1 супена лъжица оцет
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 50 грама масло
  • 1 супена лъжица брашно
  • 1 супена лъжица царевично брашно


за соса


  • 200 грама почистени череши
  • сок от един лимон
  • 1/4 чаена чаша вода
  • 2 супени лъжици захарен сироп
  • 1 супена лъжица червено вино


Начин на приготвяне:


Нарежете свинското филе на парченца с дебелина 1 сантиметър. Сложете месото в купа и прибавете червения пипер, солта, черния пипер, ригана, чесъна, оцета и зехтина. Разбъркайте, покрийте със стреч фолио и охладете за 2-3 часа.

През това време пригответе плодовия сос. Сложете черешите в блендер и смелете до еднородност. Загрейте тенджера, в която сложете захарния сироп, пасираната смес и сока от лимона. Добавете водата и виното. Гответе на слаб огън, бъркайки сладкото периодично.

След сгъстяване, около 40 минути, охладете и заделете. Извадете филето, а в чиния смесете двата вида брашно. Загрейте маслото в тиган, оваляйте филенцата в сместа и запържете до златисто и от двете страни.

Подредете в тавичка, изсипете маслото и запечете за 10-15 минути на 200 градуса. Поднесете филенцата топли, гарнирани с получения черешов сос. Поднесете и се насладете на богатия вкус.

свинско филе в черешов сос

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: mykitcheninspain.blogspot.es

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноВидеоСнимкиДиетиЛайфстайлБотаника