Крехки филенца с черешов сос

Необходими продукти:
- 1 килограм свинско филе
- 5 скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 чаена лъжичка риган
- сол и черен пипер
- 1 супена лъжица оцет
- 2 супени лъжици зехтин
- 50 грама масло
- 1 супена лъжица брашно
- 1 супена лъжица царевично брашно
за соса
- 200 грама почистени череши
- сок от един лимон
- 1/4 чаена чаша вода
- 2 супени лъжици захарен сироп
- 1 супена лъжица червено вино
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското филе на парченца с дебелина 1 сантиметър. Сложете месото в купа и прибавете червения пипер, солта, черния пипер, ригана, чесъна, оцета и зехтина. Разбъркайте, покрийте със стреч фолио и охладете за 2-3 часа.
През това време пригответе плодовия сос. Сложете черешите в блендер и смелете до еднородност. Загрейте тенджера, в която сложете захарния сироп, пасираната смес и сока от лимона. Добавете водата и виното. Гответе на слаб огън, бъркайки сладкото периодично.
След сгъстяване, около 40 минути, охладете и заделете. Извадете филето, а в чиния смесете двата вида брашно. Загрейте маслото в тиган, оваляйте филенцата в сместа и запържете до златисто и от двете страни.
Подредете в тавичка, изсипете маслото и запечете за 10-15 минути на 200 градуса. Поднесете филенцата топли, гарнирани с получения черешов сос. Поднесете и се насладете на богатия вкус.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
БИОХЕРБА ЧЕРЕША КОНЦЕНТРАТ капсули 270 мг * 100
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA BLUE 18 ВИДА * 5
НовАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10 невероятни ползи от черешите за нашето здраве
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Сос Бъфало
- Череша
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Кашкавален сос Бешамел
- Класически сос за хамбургери
- Пастърма
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
Коментари към Крехки филенца с черешов сос