Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз
Необходими продукти:
- 2 филета от сьомга
- 1 чаена чаша вино Марсала или ликьор
- 500 грама пресни печурки
- 2 супени лъжици масло
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1-2 щипки фина морска сол
- щипка черен пипер
- 1 чаена чаша кафяв ориз
- 1 супена лъжица препечени и обелени слънчогледови семена
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и нарежете гъбите. В тенджера разтопете, сгорещете половината от маслото и ги запържете. Добавете нарязани на ситно лук и чесън.

Сипете ориза, виното и 2 чаени чаши вода. Подправете със сол, черен пипер и оставете сместа да къкри на слаб огън до готовност. В друг съд сложете останало масло, сотирайте сьомгата и задушете до готовност.

Поднесете филенцата топли, гарнирани с оризовата смес и поръсете със слънчогледовите семена.

Добър апетит!
Източник: www.couponclippingcook.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Седемдневна оризова диета
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Двуспорова печурка
Коментари към Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз