Салата от печурки и пилешки дробчета с яйца и майонеза
Необходими продукти:
- 450 грама пилешки дробчета
- 250 грама печурки (може и други видове, но печурките са най-подходящи)
- 3 големи яйца
- 1 глава лук
- 3 супени лъжици олио
- 1/3 чаена лъжица сол
- 150 грама майонеза
Начин на приготвяне:
Измийте добре пилешките дробчета под течаща вода, след което ги сварете в подсолена, отцедете я и оставете субпродуктите да се охладят.
Печурките измийте и нарежете едро. Яйцата сварете твърдо (поне 10 минути), охладете, обелете и нарежете ситно.
Кромида също обелете и наситнете, изпържете го в олио до прозрачност.
Прибавете гъбите към лука, подсолете и пържете на среден огън до омекване на печурките. Извадете в чиния, като се постараете да отделите мазнината колкото е възможно, за да не се получава мазна салатата. Оставете сместа да се охлажда.
В салатиера или друг дълбок подходящ съд изсипете яйцата и нарязаните пилешки дробчета. Добавете вече охладилите се гъби с лука, майонезата и сложете щипка сол. Разбъркайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: signorina.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОРЕАВИТА ЛЪВСКА ГРИВА капсули 330 мг. * 90
СУОНСЪН КОРДИЦЕПС капсули 600 мг * 120 SW1716
ПРОМОМИКО ВЕДЖИ прах 400 гр. DXN
Безплатна доставка за България!ХЕРИЦИУМ капсули * 60 DOCTOR NATURE
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРАК И ДРУГИ ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ПРИ ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ - БОРИСЛАВ ПЕЕВ - ДОКТОР БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Херициум, Игловиден корал, Лъвска грива
- Саждива гъба, Землиста гъба, Саждивка, Есенна гъба
- Лъжлива пънчушка, Отровна пънчушка, Горчива пънчушка
- Пилешки дробчета с лук
- Обикновена есенна гъба, Миша гъба
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Обикновена смръчкула
- Червенееща сърнела
- Сметанови броколи с гъби и пармезан
Коментари към Салата от печурки и пилешки дробчета с яйца и майонеза