Начало Хранене Рецепти Салати С месо Салата от печурки и пилешки дробчета с яйца и майонеза

Салата от печурки и пилешки дробчета с яйца и майонеза

Салата от печурки и пилешки дробчета с яйца и майонеза - изображение

Необходими продукти:

  • 450 грама пилешки дробчета
  • 250 грама печурки (може и други видове, но печурките са най-подходящи)
  • 3 големи яйца
  • 1 глава лук
  • 3 супени лъжици олио
  • 1/3 чаена лъжица сол
  • 150 грама майонеза


Начин на приготвяне:

Измийте добре пилешките дробчета под течаща вода, след което ги сварете в подсолена, отцедете я и оставете субпродуктите да се охладят.

Печурките измийте и нарежете едро. Яйцата сварете твърдо (поне 10 минути), охладете, обелете и нарежете ситно.

Кромида също обелете и наситнете, изпържете го в олио до прозрачност.

Прибавете гъбите към лука, подсолете и пържете на среден огън до омекване на печурките. Извадете в чиния, като се постараете да отделите мазнината колкото е възможно, за да не се получава мазна салатата. Оставете сместа да се охлажда.

В салатиера или друг дълбок подходящ съд изсипете яйцата и нарязаните пилешки дробчета. Добавете вече охладилите се гъби с лука, майонезата и сложете щипка сол. Разбъркайте.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: signorina.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЛюбопитноСнимкиСъставкиДиетиНовиниЗдравни съветиЛайфстайлПроизводителиПсихологияАлт. медицинаКлинични пътекиИстория