Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пилешки дробчета с ориз на фурна

Пилешки дробчета с ориз на фурна

Пилешки дробчета с ориз на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 350 грама пилешки дробчета
  • глава кромид лук
  • морков
  • 1,5 чаени чаши попарен ориз
  • 3 чаени чаши преварена вода
  • 2-3 скилидки чесън
  • 5 супени лъжици олио
  • сол, пресни или сушени зелени подправки, черен пипер


Начин на приготвяне:

Почистете дробчетата и ги измийте под течаща вода (студена), след което сложете във вряща за 5-7 минути, извадете с решетъчна лъжица и нарежете на кубчета.

Главата лук обелете, измийте, нарежете ситно, а моркова настържете.

Изсипете ориза в гевгир и го изплакнете под течаща студена вода, докато течността се избистри напълно.

Сгорещете олиото в тиган, изсипете зеленчуците в него и ги задушете на слаб огън за 5-7 минути, като разбърквате непрекъснато.

Когато омекнат и променят цвета си, добавете ориза (не увеличавайте температурата на котлона), разбъркайте, сложете наситнения чесън, пресни или сухи зелени подправки, черен пипер, сол и задушете всичко за 3-5 минути, като не забравяйте да разбърквате периодично през това време.

След това прехвърлете половината от сместа в тава, заравнете с лъжица и отгоре равномерно разпределете ред от дробчетата, който покрийте с останалия ориз със зеленчуци.

Отново заравнете повърхността и налейте 3 чаени чаши гореща преварена вода. Съда затворете с лист алуминиево фолио.

Изпечете ястието във фурната. За да бъде напълно готово, са необходими около 40-45 минути.

Може да го сервирате горещо, а като допълнение да предложите доматен сос или заквасена сметана.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tvcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...ВидеоДиетиЛайфстайлНовиниБотаникаСнимкиЛечения