Салата от глухарчета с пилешки дробчета и сварени яйца
Необходими продукти:
300 грама пилешки дробчета
2 яйца
30 листа от глухарчета
300 грама бял хляб
3 супени лъжици олио
1 чаена лъжица лимонов сок
зелен лук и копър на вкус
зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
По-добре е да използвайте млади листа от глухарчета, тъй като по-старите имат горчив вкус. Той може да се отстрани като измиете листата, после ги потопите в студена подсолена вода, в която да престоят, докато приготвяте останалите продукти за салатата.
Сварете дробчетата в продължение на 10 минути и нека се охладят. Яйцата също сварете, обелете ги и разрежете на 4 части.
Хляба нарежете на малки кубчета, които изпържете в олио до златисто. Извадете ги върху хартия, за да поеме тя излишната мазнина.
Смесете лимоновия сок с олиото, подсолете, добавете прясно смлян черен пипер на вкус и ситно нарязан копър.
Сложете няколко цели листа от глухарче на дъното на чиния.
Върху тях - сварените пилешки дробчета, които предварително сте нарязали на тънки ивици, следват крутоните.
После яйцата, накъсани листа от глухарче, нарязан зелен лук.
Овкусете салатата със соса, който направихте по-рано. Разбъркайте и поднесете веднага, докато сухарите не са омекнали.
Добър апетит!
Снимки: lulul.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Мед от глухарче – природен еликсир в бурканче
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Сладко от глухарчета: рецепти и технологии за приготвяне
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Глухарче, Радика
- Глухарче: произход на името
- Пилешки дробчета с лук
Коментари към Салата от глухарчета с пилешки дробчета и сварени яйца