Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка

Необходими продукти:
- 1,5 чаени чаши ориз (суров)
- 2 пилешки бутчета
- 100 грама гъби (най-добре да са печурки)
- 2 скилидки чесън
- 200 милилитра готварска сметана със средна масленост
- 100 милилитра пилешки бульон
- 100 грама кашкавал (може да замените с моцарела или друг подходящ вид)
- 1 супена лъжица нарязан магданоз
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност (да бъде ронлив). Сложете бутчетата в тенджера, залейте ги с вода (колкото да ги покрие), подправете със сол, черен пипер и тях също сварете до готовност (запазете половин чаша от бульона).
Обезкостете месото, нарежете го на дребни парчета. Измийте гъбите, тях превърнете в тънки плочки, а чесъна наситнете.
Сгорещете в дебелостенен тиган олио и в него запържете първо чесъна за няколко минути, след това добавете печурките и пилешкото. Подправете според вкуса си и пържете до готовност на гъбите (около 6-7 минути).
Намалете температурата на котлона, налейте сметаната в тигана, разбъркайте и тогава добавете чаша и половина бульон. Щом сместа кипне, изсипете ориза в нея, разбъркайте и оставете съда върху огъня, докато зрънцата поемат всичкия сос (около 7 минути).
Прехвърлете съдържанието на тигана в тава и обилно поръсете с настърган кашкавал (може да използвате моцарела или друго подходящ вид сирене).
Поставете в загрята на 190 градуса фурна и запечете за около четвърт час, докато се образува румено покритие по повърхността на ястието.
Преди да го сервирате, поръсете с наситнен пресен магданоз.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕБОРАЛ БАЛСАМ ПРОТИВ ПЪРХОТ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 250 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
МИЛВА УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ОРИЗОВА ВОДА 200 мл
ЛЮКСЕОЛ СПРЕЙ ЗА КОСА БЕЗ ОТМИВАНЕ ЗА ОБЕМ 150 мл
Нов ПРОМОКОРФ ПЮРИФАИНГ ПОЧИСТВАЩ МАТИРАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ 30 мл
Л'АНДЖЕЛИКА ФИТОЛАТЕ ШАМПОАН ТВЪРД ХИДРАТИРАЩ С ОРИЗОВО МЛЯКО И МАСЛО ОТ ШЕА 60 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Как да варим ориза
- Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео
- Оризовите трици пречат на образуването на съсиреци
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
Коментари към Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка