Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
Необходими продукти:
- 1,5 чаени чаши ориз (суров)
- 2 пилешки бутчета
- 100 грама гъби (най-добре да са печурки)
- 2 скилидки чесън
- 200 милилитра готварска сметана със средна масленост
- 100 милилитра пилешки бульон
- 100 грама кашкавал (може да замените с моцарела или друг подходящ вид)
- 1 супена лъжица нарязан магданоз
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност (да бъде ронлив). Сложете бутчетата в тенджера, залейте ги с вода (колкото да ги покрие), подправете със сол, черен пипер и тях също сварете до готовност (запазете половин чаша от бульона).
Обезкостете месото, нарежете го на дребни парчета. Измийте гъбите, тях превърнете в тънки плочки, а чесъна наситнете.
Сгорещете в дебелостенен тиган олио и в него запържете първо чесъна за няколко минути, след това добавете печурките и пилешкото. Подправете според вкуса си и пържете до готовност на гъбите (около 6-7 минути).
Намалете температурата на котлона, налейте сметаната в тигана, разбъркайте и тогава добавете чаша и половина бульон. Щом сместа кипне, изсипете ориза в нея, разбъркайте и оставете съда върху огъня, докато зрънцата поемат всичкия сос (около 7 минути).
Прехвърлете съдържанието на тигана в тава и обилно поръсете с настърган кашкавал (може да използвате моцарела или друго подходящ вид сирене).
Поставете в загрята на 190 градуса фурна и запечете за около четвърт час, докато се образува румено покритие по повърхността на ястието.
Преди да го сервирате, поръсете с наситнен пресен магданоз.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
НУКС СЪН ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН С НИСКО НИВО НА ЗАЩИТА SPF10 150 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ МУЛТИБАЛАНС ОКОЛООЧЕН ГЕЛ-КРЕМ 15 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Оризови спагети
- Пийте оризов квас за изцеление от остеохондроза и пречистване на ставите
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- 1 лъжица ориз на гладно за пречистване на тялото при възрастни хора
Коментари към Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка