Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
Необходими продукти:
6 големи пилешки бутчета
6 парчета топено сирене
300 грама пресни гъби
връзка магданоз
2 супени лъжици майонеза
1 супена лъжица мед (може да използвате соев сос, ако не предпочитате сладкия привкус)
1 супена лъжица олио
сол и смлян черен пипер на вкус
6 листа фолио под формата на квадрат със страна 30 сантиметра
Начин на приготвяне:
Измийте бутчетата, отстранете костта, като оставите в края 3-4 сантиметра от нея.
Направете плънката.
Нарежете гъбите на ситно и ги задушете в 1 супена лъжица мазнина по ваш избор. След това нека се охладят и прибавете към тях парчетата топено сирете, нарязания магданоз и разбъркайте добре.
Начукайте месото, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус. Върху всеки пласт пилешко сложете от готовата плънка, навийте рула, като всяко от тях "облечете" във фолио, оставяйки костта непокрита.
Подредете ги в тава, чието дъно също сте застлали с лист фолио, и изпечете в продължение на 20-25 минути при температура от 200 градуса.
След това извадете от фурната, развийте фолиото и намажете рулцата със смес от меда и майонезата (или майонеза + соев сос). Върнете обратно да се запекат до златисто (около 10 минути).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешки бутчета с ориз и боб
- Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
Коментари към Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби