Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна

Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна

Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 700-800 грама пилешки бутчета
  • 700 грама макарони
  • 1 глава стар лук
  • 2 супени лъжици растителна мазнина
  • 150 грама кашкавал
  • 4 супени лъжици заквасена високомаслена сметана
  • подправки: черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Направете сос от сметаната и нарязания лук, подправете и в него сложете бутчетата да се мариноват за 15-20 минути.

След това ги запържете в горещо олио на бавен огън до образуването на лека коричка по тях.

В отделен съд сварете макароните до полуготовност, прехвърлете в тава и добавете месото. Налейте соса, малко вода и изпечете във фурната за 25-30 минути.

Щом ястието бъде готово, поръсете го с кашкавал (може също магданоз или други зелени подправки по желание) и върнете във фурната, за да се разтопи и да се образува вкусно покритие.

Вместо заквасена може да използвате течна сметана или майонеза.

Добър апетит!

Източник: woman365.ru

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиети