Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна

Необходими продукти:
- 700-800 грама пилешки бутчета
- 700 грама макарони
- 1 глава стар лук
- 2 супени лъжици растителна мазнина
- 150 грама кашкавал
- 4 супени лъжици заквасена високомаслена сметана
- подправки: черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Направете сос от сметаната и нарязания лук, подправете и в него сложете бутчетата да се мариноват за 15-20 минути.
След това ги запържете в горещо олио на бавен огън до образуването на лека коричка по тях.
В отделен съд сварете макароните до полуготовност, прехвърлете в тава и добавете месото. Налейте соса, малко вода и изпечете във фурната за 25-30 минути.
Щом ястието бъде готово, поръсете го с кашкавал (може също магданоз или други зелени подправки по желание) и върнете във фурната, за да се разтопи и да се образува вкусно покритие.
Вместо заквасена може да използвате течна сметана или майонеза.
Добър апетит!
Източник: woman365.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Пилешки бутчета с червени картофи и зелен лук
Коментари към Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна