Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета
- сол, черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжичка къри на прах
- 1 супена лъжица настъргани кори от един лимон
- 700 грама кисело мляко
- 2-3 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица нарязан ситно пресен магданоз
- 2 скилидки чесън, пресовани
Начин на приготвяне:
В купа сипете киселото мляко, добавете чесъна, лимоновите корички, магданоза, кърито, солта и пипера. Разбъркайте и накиснете пилешкото месо за два часа. Намажете тава със зехтин, с помощта на щипки разпределете бутчетата и залейте с останалата млечна смес.

Загрейте фурната на 190 градуса и изпечете ястието за 35-40 минути. Охладете, разпределете пилешкото в порции и гарнирайте със соса. Поднесете и хапнете с удоволствие.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.thelifejolie.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пилешки бутчета с царевица, ориз и моркови
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пълнено авокадо с пиле и лайм
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
Коментари към Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки