Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета
- 10 картофа
- 1 глава кромид лук
- 1 морков
- 2 домата
- 2 дафинови листа
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте бутчетата, може да ги мариновате, ако желаете.
Лука и моркова обелете и нарежете на кръгчета, доматите превърнете в кубчета, а картофите - нарежете на парчета.
Сложете подготвените продукти в голям буркан (трилитров) и добавете подправките.
Покрийте съда с алуминиево фолио.
Гответе в продължение на 90 минути във фурната на 180 градуса.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifter.com
Снимки: kiloretete
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
Коментари към Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан