Желирани пилешки валентинки
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
1 глава лук
1 среден морков
2 - 3 дафинови листа
12 грама желатин
1 - 2 скилидки чесън
1 малка сварена глава цвекло
подправки на вкус и по избор
листа маруля за украса
формички за мъфини във вид на сърце
Начин на приготвяне:
Сложете бутчетата в 1 литър вода, когато кипне, отстранете образувалата се пяна и добавете в бульона обелените лук и морков. Нека всичко се вари до готовност на слаб огън. 15 минути, преди да свалите от котлона, сложете дафиновите листа и сол на вкус.
Залейте желатина с 40 милилитра вода, изчакайте да набъбне. Прецедете бульона, добавете желатина и бъркайте до разтварянето му. След това прибавете намачкания чесън и черен пипер. Сложете и други подправки, каквито предпочитате и 1 - 2 супени лъжици сок от свареното цвекло, за да се получи наситен червен цвят. Обезкостете месото и го накъсайте на малки парчета.
Налейте по малко от розовия бульон във формичките за мъфини, сложете ги във фризера за около 5 - 10 минути. Извадете и върху стегналата основа сложете от месото. Залейте с бульон и приберете в хладилника за 1 нощ.
Готовите сърчица извадете от формите и поднесете върху листо маруля. Може да украсите с розички от цвекло, да очертаете контури с майонеза или горчица, например.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Поднесете българско стихотворение за Свети Валентин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
Коментари към Желирани пилешки валентинки