Меню за Свети Валентин: Шоколадова торта Сърце
Необходими продукти:
- 4 средно големи яйца
- 100 грама масло
- 100 грама пудра захар
- 80 грама брашно с набухвател /self raising flour/
- 30 грама какао
За глазурата:
- 50 грама масло
- 50 грама шоколад за готвене
- 20 грама какао
- 250 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
- В купа разбийте маслото и захарта до гладка кремообразна смес.
- В отделна купа разбийте яйцата и ги добавете към масления крем. Разбъркайте и ако установите, че сместа започва да се пресича, добавете 1 супена лъжица брашно.
- Прибавете брашното и какаото и разбъркайте до гладко тесто.
- Подмажете дъното и стените на тавичка с формата на сърце и изсипете сместа в нея.
- Печете в предварително загрята до 180 градуса за около 40 минути или докато клечката за зъби излезе чиста от центъра на сладкиша.
- Извадете тортата от фурната и я оставете да се охлажда върху решетка.
- През това време направете глазурата, като разтопите маслото и шоколада на слаб огън.
- Добавете какаото и пудрата захар и разбъркайте с помощта на вилица. Добавете малко топла вода, ако кремът стане прекалено гъст.
- Глазирайте тортата, когато е напълно изстинала.
- Поднесете я с много любов!
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Шоколадова торта с маслен крем
- Френски шоколадов десерт
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Поднесете българско стихотворение за Свети Валентин
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Дяволска торта с крем Ганаш
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
Коментари към Меню за Свети Валентин: Шоколадова торта Сърце