Меню за Свети Валентин: Понички сърце
Необходими продукти:
- 3 жълтъка
- 3 1/4 брашно
- 250 милилитра мляко, хладко
- 1/4 чаена чаша пудра захар
- 100 грама разтопено масло
- 3 чаени лъжички суха мая
- 1 лимон, само кората, ситно настъргана
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1 чаена чаша яйчен крем /или сладко по избор/
Начин на приготвяне:
- Разбийте жълтъците в дълбока купа и добавете млякото, маслото и ванилията.
- Пресейте брашното и маята в яйчената смес и замесете гладко тесто.
- Поръсете с настърганата лимонова кора и отново омесете.
- Прехвърлете тестото в подмазана купа, покрийте с чиста кърпа и го оставете да си почине за около 1-2 часа или докато удвои размера си.
- Омесете втасалото тесто върху набрашнена повърхност за близо 2 минути и разточете лист с дебелина 1 сантиметър.
- Използвайте формички, за да изрежете сърцата и ги прехвърлете върху поднос, покрит с хартия за печене.
- След около 30 минути изпържете поничките в тиган на средно висока температура за около 1 минута от всяка страна или до златист цвят.
- Извадете ги с помощта на решетъчна лъжица и ги оставете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Оваляйте ги в пудра захар, докато са топли.
- Напълнете поничките с яйчен крем или сладко, използвайки шприц с тънък накрайник или пош /сладкарска торбичка с накрайник/.
- Поднесете с любов!
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ УРЕД ЗА МИНИ ПОНИЧКИ PETRA
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
- Чийзкейк в чашка
Коментари към Меню за Свети Валентин: Понички сърце