Млечно-яйчен крем
Необходими продукти:
400 мл пълномаслено прясно мляко
200 мл високомаслена сметана
130 г захар (или на вкус)
1 с. л. царевично нишесте
3 жълтъка
кората на 1 лимон (обелете лимона така, че кората да се добие форма на спирала)
бисквитки и канела за украса
Начин на приготвяне:
Налейте млякото и сметаната в тенджера, сложете спиралата от лимоновата кора и половината от захарта. Сложете на среден огън, докато захарта не се разтопи. Свалете от котлона и извадете кората. Разбийте леко жълтъците с останалата захар и нишестето. Влейте яйчната смес в млякото, бъркайки непрекъснато. Сложете на среден огън и бъркайте, докато кремът се сгъсти. След това разпределете в подходящи купички или чашки и изчакайте да изстине напълно. Преди да поднесете, декорирайте с бисквитки и поръсете с канела.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Млечен крем-десерт с ром, кафе и ликьор
- Баварски крем с бял шоколад
- Крем брюле от бял шоколад
- Турски сутляш с яйца и ванилия на фурна
- Млечен крем с ванилия
- Млечен крем с праскови, стафиди и кашу
- Млечно-яйчен десерт с лимон и канела
- Сметанов крем с бял шоколад, ягоди и вино
- Десерт от ягоди в млечен крем
- Бананово-карамелен десерт с млечен крем
Коментари към Млечно-яйчен крем