Баварски крем с бял шоколад

Необходими продукти (за 4-6 порции):
125 милилитра прясно мляко
25 грама захар
3 жълтъка
5 грама желатин (листчета)
125 грама бял шоколад
250 милилитра сметана за разбиване с масленост около 30%
пръчка ванилия или 1 чаена лъжица ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Залейте желатина със студена вода и оставете да набъбне.
Млякото сгорещете почти до кипване (до 85 градуса), прибавете жълтъците, разбити със захарта.
Разбъркайте с помощта на тел за разбиване на яйца и отново затоплете сместа до 85 градуса.
Свалете съда от котлона и веднага прибавете нарязания на парчета бял шоколад и ванилията.
Отцедете желатина от течността (най-добрата температура за него е 60 градуса) и го прибавете към останалите продукти.
Разбийте всичко и охладете.
Сметаната (охладена) разбийте до получаването на "твърди върхове". Смесете с шоколадовия крем и разпределете десерта в подходящи купички.
Приберете в хладилника за минимум 3 часа.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Млечен крем-десерт с ром, кафе и ликьор
- Френски шоколадов десерт
- Млечен крем с праскови, стафиди и кашу
- Плодов десерт с млечно-яйчен крем
- Шоколадов мус с чили
- Шоколадов мус с авокадо
- Експресен млечен шоколадов мус
- Млечно-яйчен десерт с лимон и канела
- Шоколадов мус с грис и прясно мляко
Коментари към Баварски крем с бял шоколад