Шоколадов крем за торта (2 варианта)
Необходими продукти:
200 грама шоколад по ваш избор (млечен, черен, бял)
100 милилитра сметана или прясно мляко
20 грама масло
2 жълтъка или кутийка кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Разтопете на водна баня шоколада, към него добавете млякото и маслото. След това се слагат и разбитите жълтъци (с тях се получава по-въздушен крем) или кондензираното мляко (резултатът е крем с наситен и плътен вкус). Сместа се вари до сгъстяване при непрекъснато бъркане.
Вече може да покриете домашната торта със страхотен шоколадов крем.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
- Мус от бял шоколад с Бейлис
- Веган шоколадов мус с кокосово мляко
Коментари към Шоколадов крем за торта (2 варианта)