Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
Необходими продукти:
100 грама черен шоколад
500 грама маскарпоне
10 грама листа желатин
50 милилитра течна сметана с масленост 33%
100 грама кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Натрошете шоколада и го разтопете в микровълновата или на водна баня, бъркайки, докато се получи еднородна консистенция.
Залейте листата желатин със студена вода за 10 минути.
Сметаната налейте в купа и поставете на котлона, за да се сгорещи, без да допускате да заври. Свалете от огъня и прибавете отцедения от течността желатин.
Налейте при шоколада, разбъркайте до еднородност, сложете кондензираното мляко и смесете всичко старателно.
Маскарпонето изсипете в купа, върху него сметаново-шоколадовия крем и с помощта на тел за разбиване на яйца направете гладка маса.
Покрийте съда с найлоново фолио и приберете за 2 часа в хладилника. За това време той ще се сгъсти.
С него може да декорирате красиво всяка торта, използвайки сладкарски шприц.
Съхранява се в хладилник не повече от 2 дни.
Добър апетит!
Снимка: sladkiexroniki.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Експресен млечен шоколадов мус
- Мус от бял шоколад с Бейлис
- Веган шоколадов мус с кокосово мляко
Коментари към Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)